Barack Obama nazvao Phelpsa i osobno mu čestitao

Velika čast za američkog plivača

Barack Obama nazvao Phelpsa i osobno mu čestitao

E. Škorić

Američkog plivača Michaela Phelpsa osobno je nazvao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država kako bi mu čestitao na velikom uspjehu.

Phelps je u utorak osvojio svoju 19. medalju u karijeri i tako postao najtrofejniji olimpijac svih vremena. Na toj listi je iza sebe potiskao rusko-ukrajinsku gimnastičarku Larisu Latininu, koja je od 1956. do 1964. godine 18 puta osvajala medalje.

 

U utorak ga je nazvao prvi čovjek Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama, te mu čestitao na uspjehu.

 

"Bio je to najluđi trenutak večeri. Predsjednik mi je rekao koliko su Amerikanci ponosni na mene. Na kraju je rekao da pozdravim mamu. Bio je to sjajan razgovor", kazao je Phelps.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.