BBI banka potpisala ugovore sa FK Željezničar i FK Sarajevo

BBI banka potpisala ugovore sa FK Željezničar i FK Sarajevo

O. Lekić

BBI banka će i u 2017. godini podržavati FK Sarajevo i FK Željezničar.

Fudbalski klub Sarajevo krajem 2016. godine uspješno je realizovao infrastrukturni projekat izgradnje tribine u Trening Centru našeg kluba. Tako je u sklopu terena, koji nosi ime po jednoj od legendi Bordo kluba, Želimira Vidovića Kelija, okončana izgradnja tribine.

Realizacija ovog projekta izgradnje tribine omogućena je angažmanom Fudbalskog kluba Sarajevo, uz podršku prijatelja i partnera kluba, a jedan od takvih jeste i BBI Banka.

Partner Sarajeva, BBI Banka kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala je rad Fudbalskog kluba Sarajevo pri razvoju mladih, talentovanih fudbalera, a svojom podrškom pomogla je Sarajevu u realzaciji bitnog, infrastrukturalnog projekta za Akademiju ovog kluba.

“Projekti i inicijative Fudbalskog kluba Sarajevo ne bi bilo moguće realizovati bez podrške naših partnera i koristim priliku da se zahvalim BBI Banci na podršci u realizaciji projekta izgradnje tribine uz teren Želimira Vidovića Kelija”, kazao je Alen Hujić, Šef odbora direktora.

Kada je riječ o sponzorstvu sa Željezničarom, slijedeći zajedničke poslovne ciljeve koji su bazirani na ostvarivanju vrhunskih rezultata na svim poljima, Fudbalski klub Željezničar i Bosna Bank International d.d. Sarajevo, potpisali su ugovor o saradnji u 2017. godini, navodi se na zvaničnoj stranici kluba sa Grbavice.

Potpisanim ugovorom dva istaknuta domaća brenda će raditi zajedno na potvrdi svojih kvaliteta, te promovisanju zajedničkih vrijednosti. BBI banka je prepoznala kvalitetan rad FK Željezničar i društveno-odgovorno poslovanje Kluba. Saradnja je potpisana na godinu dana.

"Želio bih se zahvaliti partnerima iz BBI banke što su prepoznali naš rad u proteklom periodu u kojem je FK Željezničar postao poželjan poslovni partner. Svi poslovni partneri su prepoznali transparentnost u našem poslovanju, a vjerujem da ćemo svim našim partnerima obezbijediti pozitivne povratne efekte za njihov uloženi novac", kazao je direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak.

BBI Banka je osnovana 2000. godine u Bosni i Hercegovini kao prva banka u Evropi koja posluje na principima islamskog bankarstva. Bosna Bank International d.d. Sarajevo danas je najbrže rastuća banka u Bosni i Hercegovini, koja u više od 30 poslovnica i filijala širom Bosne i Hercegovine nudi puni set bankarskih usluga i proizvoda namijenjenih fizičkim i pravnim licima.

"BBI banka, kao društveno odgovorna institucija na različite načine daje doprinos društvu u kojem posluje. Opredjeljeni smo razvoju BiH putem investiranja u privredu, pomoć u obrazovanju i edukaciji mladih, te podršku razvoju sporta. Uspostavljanjem saradnje s Fudbalskim klubom Željezničar želimo, prije svega, pomoći mladim ljudima koji se bave sportom, te promovirati državu Bosnu i Hercegovinu u regionu i svijetu kao zemlju u kojoj se dešavaju veliki kulturni i sportski događaji. Sportisti su, inače, najbolji ambasadori jedne zemlje u svijetu", izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

BBI Banka je organizator i Sarajevo Business Foruma – najveće investicijske konferencije u regionu, koja će se ove godine održati 22. i 23. maja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Više informacija o BBI Banci dostupno je na zvaničnoj web stranici www.bbi.ba, a detalje o ponudi saznajte i putem besplatnog info telefona 0800 200 20.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi