Begović na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici

U Westminsterskoj opatiji

Begović na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici

Do 11. jula u Velikoj Britaniji bit će organizovane prigodne aktivnosti kojima će se obilježiti 20. godišnjica genocida u Srebrenici. 

Jedan takav događaj odvija se danas u Westminsterskoj opatiji u Londonu, na kojem između ostalih 2.000 zvanica prisustvuje i golman bosanskohercegovačke reprezentacije Asmir Begović zajedno sa svojom suprugom Nicolle. 

U Westminsterskoj opatiji upaljene su svijeće za ubijene Srebreničane, a ovom događaju prethodio je prijem kod premijera Velike Britanije. David Cemeron je sa tamošnjom vladom osigurao dodatnih 1,7 miliona eura novčane podrške manifestaciji. 

"Ne smijemo nikada, nikada zaboraviti šta se desilo. Dvadeseta godišnjica je trenutak sjećanja na hiljade osoba koje su ubijene, njihovih porodica, nestalih i sve agonije sa kojom se suočavaju preživjeli", kazao je Cameron.

Vrijedi istaći da je Asmir Begović, iako okupiran pripremama i učestalim ponudama, našao vremena da bude i ambasador turnira u malom fudbalu za dječake, upravo u čast žrtava Srebrenice. Ambasador turnira je upravo Asmir Begović koji je tu ulogu sa zadovoljstvom prihvatio, s obzirom na to da je 1992. godine i sam kao dječak prognan iz svog doma u Trebinju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.