Bellerin ispunio obećanje i donirao novac žrtvama požara

Španac održao riječ

Bellerin ispunio obećanje i donirao novac žrtvama požara

E. Čaušević

Reprezentativac mlade reprezentacije Španije; Hector Bellerin, ispunio je obećanje koje je dao prije početka Evropskog prventsva.

Naime, mladi igrač Arsenala obećao je da će donirati 50 funti za svaku minutu koju odigra na EP-u za žrtve požara koji je nedavno pogodio jednu od zgrada u Londonu. U požaru je poginulo najmanje 30 osoba, a stotine ih je ostalo bez krova.

Iako su mnogi mislili da na kraju neće biti ništa od toga danas je Bellerin ispunio svoje obećanje. Španski fudbaler je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj odigrao 381 minutu, te je ukupno donirao 19,050 funti.

"Obećao sam donirati za 50 funti za svaku minutu koju odigram na Euru i to sam ispunio. Ovim putem želim poručiti svima da pomognu koliko mogu jer će to zaista mnogo značiti ovim ljudima", poručio je Bellerin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi