Bertoneov Aston Martin koncept

Bertone Jet 2+2

Bertoneov Aston Martin koncept

SportSport.ba, foto: Preuzete fotografije

Za ovogodišnji Geneva Motor Show italijanska dizajnerska kuća Bertone spremila je zanimljiv koncept baziran na Aston Martin Rapide modelu.

Riječ je o  modelu Jet 2+2, svojevrsnom nasljedniku koncepta Bertone Jet 2 koji je bio baziran na modelu Vanquish. 

 

Pod haubom se nalazi V12 motor sa 470 konjskih snaga koji će ovom automobilu garantovati vrhunske performanse. Unutrašnjost je urađena u dvobojnoj koži a posebna pažnja je posvećena zadnjim sjedištima i prtljažnom prostoru.

 

Neimenovani klijent je već naručio izradu ovog modela koji bi trebao biti predstavljen zajedno sa Rapid S modelom. Ovo je je ujedno i šlag na tortu šezdesetogodišnje suradnje Aston Martina i Bertonea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.