Bivši igrač Barcelone uhapšen zbog nesvakidašnjeg razloga

Pijetlovi mu došli glave

Bivši igrač Barcelone uhapšen zbog nesvakidašnjeg razloga

Piše: A. Pašić
Nekadašnji fudbaler Barcelone Fabio Rochemback završio je iza rešetaka zbog krajnje bizarnog razloga, javljaju inostrani mediji. 

Nakon što je 2014. godine okončao fudbalsku karijeru, Fabijeva sudbina je krenula pomalo krivim putem i jučer je po drugi put uhapšen zbog organizacije ilegalnih borbi pijetlova. Policija je u raciji zatekla 57 osoba, 89 pijetlova obučenih za borbu do smrti, kao i oko 30 hiljada eura koji su zaplijenjeni. 

Interesantno, Rochembacku ovo nije prvi put da bude u ovim problemima. Pethodno je iz istih razloga uhapšen 2011. godine u njegovoj zgradi u gradu Soledadu.

Globoesporte piše da če se Rochemback morati izjasniti zbog optužbi za "zločin protiv okoliša", a zbog ponavljanja prekršaja mu prijeti kazna do dvije godine zatvora. 

Tridesetpetogodišnji Rochemback je član Barcelone bio u periodu od 2000. do 2005. godine, međutim veliki trag nije ostavio, pa je nakon epizode na Nou Campu sreću tražio u Gijonu, Middlesbroughu, Gremiju... Također, igrao je i za reprezentaciju Brazila.