Bivši selektor Argentine nema ništa protiv silovanja?

Ispeci pa reci

Bivši selektor Argentine nema ništa protiv silovanja?

E. Škorić

Bivši argentinski selektor Carlos Bilardo šokirao je javnost rekavši da "neke cure jednostavno izazivaju silovanje".

Sedamdesetosmogodišnji Bilardo je u intervjuu za Chanel America 24 komentarisao nasilje nad ženama, a onda kazao da se "djevojke provokativno oblače i da same izazivaju".

"Djevojke na ulici se tako oblače da jednostavno izazivaju da ih neko siluje. To su sve mlade cure koje oblače kratke suknjice, a onda se kao saginju da pokupe papirić i pokažu gaćice. Hodam gradom i vidim djevojku u grudnjaku, pa kako da ne gledam?", rekao je čovjek koji je Argentinu 1986. godine odveo do naslova prvaka svijeta.

"Naravno da osuđujem silovanje, no postoje djevojke koje se oblače dobro i one koje se oblače provokativno. Pa i moja kći se želi oblačiti svakako, ali borim se s njom oko toga. Da neko napadne moju kćer ili unuku, ubio bih ga", dodao je Bilardo.

Njegova je izjava, kako god on želio da se izrazi, izazvala dosta negativnih kritika i smatra se izuzetno nekorektnom i neshvatljivom za jednog 78-godišnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi