Bizaran Tweet bivšeg fudbalera Liverpoola

Šta će se desiti sa 'Eurom 2018'?

Bizaran Tweet bivšeg fudbalera Liverpoola

Britanci su na jučerašnjem referendumu izglasali izlazak iz Evropske unije što je izazvalo nekoliko jako zanimljivih komentara.

Čak su i mnogi sportaši sebi dali za pravo da komentarišu ovaj referendum, a bolje da nisu.

Naime, nekadašnji fudbaler Liverpoola Jermaine Pennant ostavio je Tweet povodom Brexita u kojem se prilično obrukao.

"Sada kada više nismo u Evropi, šta će biti sa sljedećim Eurom 2018???", upitao se Pennant.

Ovo je danas glavni predmet šale u Britaniji, a tamošnji mediji poručuju Pennantu da bi se Britanija možda mogla preseliti u Južnu Afriku pa da igraju Afrički kup nacija.

Osim što je njegovo pitanje besmisleno jer se Britanci izglasali odlazak iz EU, a ne odlazak sa kontinenta, Pennant je pogriješio i godinu narednog Eura. Umjesto 2018. kako je on napisao, Euro će se igrati 2020. godine, kao što je bilo i planirano.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi