"Blatter me uhvatio za stražnjicu na dodjeli Zlatne lopte"
Foto: EPA

Nakon ćetiri godine otvorila dušu

"Blatter me uhvatio za stražnjicu na dodjeli Zlatne lopte"

E. Čaušević

Reprezentativka Sjedinjenih Američkih Država, Hope Solo, odlučila je da otkrije javnosti da ju je seksualno zlostavljao nekadašnji predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Golmanica Amerike je prije četiri godine bila gost na dodjeli Zlatne lopte kada je uručivala nagradu. Hope Solo je tada upoznala i tadašnjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, te je veoma brzo zažalila što se to desilo jer je odlučila otkriti da ju je Blatter seksualno zlostavljao.

"Blatter me tada uhvatio za stražnjicu. Nakon toga sam bila veoma nervozna i nisam znala šta da radim. Više ga nikada nisam uživo vidjela nakon toga. Nisam imala priliku da mu kažem da to više nikada ne smije da uradi, bilo mi je grozno. Osjećala sam se loše jer mu nikada nisam mogla u lice reći šta mislim o tome što je uradio", rekla je iskusna 36-godišnja golmanica, te dodala:

"Zlostavljanje postoji u ovom sportu. Pa, mnogo puta smo vidjeli da se neka igračica udaje za trenera koji je dosta stariji, a ne smije ništa da kaže. Lično sam vidjela kako se užasno ponašaju treneri, doktori i mnogi drugi prema igračicama. Vrijeme je da pričamo o toj temi i da kažemo jasno šta proživljavamo. Nadam se da će se nakon ovoga mnoge igračice odlučiti da sve otkriju javno".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi