Body.ba - ljetni internet hit

Portal o fitnessu, ishrani i zdravlju

Body.ba - ljetni internet hit

M. Skaka
Teme:

Ljeto je stiglo, a sa njime i povećan interes Bosanaca i Hercegovaca za lijepo izgrađenim tijelom i zdravim načinom života. Vidi se to jasno na naglo povećanom interesu za naš sestrinski portal www.Body.ba.

Bosanci i Hercegovci više ne žele samo čitati o sportu. Žele se njime i aktivno baviti, te oblikovati svoje tijelo i kroz fizičku aktivnost održava zdravlje. Fitness više nije samo nešto o čemu Bosanci i Hercegovci čitaju na kutijama skupih proizvoda, sada je to i u našoj zemlji način života i sve je više onih koji su spremni uložiti vrijeme, energiju i novac da bi se osjećali i izgledali odlično.

I dok je velika većina online medija, kao što je i očekivano, tokom juna bila u padu, portal Body.ba namjenjen fintessu, ishrani i zdravlju rastao je za čak 62% i sada je na 26. mjestu među svim mjerenim web sajtovima u Bosni i Hercegovini.

Posebno zanimljivo je poređenje portala Body.ba sa ostalim portalima koji obrađuju sportske teme. Tako je, uz tržišnu dominaciju portala SportSport.ba na polju vijesti iz domaćeg i međunarodnog sporta, interes za ostale portale sa istom tematikom značajno opao, dok je Body.ba, magazin za osobe koje se aktivno bave sportom doživio procvat. U samo 40 dana, nakon što je urađen redizajn i podignut kvalitet sadržaja, broj  stvarnih posjetilaca portala Body.ba gotovo se utrostručio. Polagana marginalizacija konkurencije na polju sportskog izvještavanja, otvorila je put portalu Body.ba ka drugom mjestu među svim portalima sa sportskom tematikom.

5. sportsport.ba - 152.610
20. scsport.ba - 53.705
26. body.ba - 42.828
36. sportin.ba - 22.497

(prema istraživanju GemiusAudience za juni 2012.)

Poredimo li portal Body.ba sa konkurencijom koja obrađuje teme ljepote i zdravlja, prednost našeg sestrinskog portala još je izraženija. Jedini online medij koji osim portala Body.ba obrađuje ovu temetiku je portal ljepota.ba koji ima oko duplo manje mjesečnih stvarnih posjetilaca (21.187) i nalazi se na 38. mjestu od mjerenih web sajtova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.