Brazilski mediji: Poznat krivac tragedije u Kolumbiji

Pilot kriv za pad aviona?

Brazilski mediji: Poznat krivac tragedije u Kolumbiji

E. Čaušević

U utorak je fudbalski svijet potresla velika tragedija koja se desila nakon pada aviona u Kolumbiji.

U avionskoj nesreći poginula je 71 osoba, a većinom su to bili fudbaleri i članovi brazilskog Chapecoensea. Prema pisanju brazilskih medija glavni krivac za pad aviona je pilot Miguel Quiroga jer je napravio nevjerovatnu grešku.

Naime, kako pišu mediji u Brazilu pilot je morao prije dolaska u Medellin još jednom sletjeti u Cobiju ili Bogutu kako bi dosuo gorivo. Aerodrom u Cobiji je odbio ovaj zahtjev jer nisu bili spremni isporučiti gorrivo.

Nakon toga ostala je još opcija da avion sleti u sjevernoj Bogoti, ali je pilot odlučio odbiti i nastaviti let. Umjesto toga Quiroga je odlučio ići direktno za Medellin što je bila kardinalna greška. Avionu je pet minuta prije dolaska nestalo goriva nakon čega se srušio.

Ipak, treba sačekati zvanično saopštenje kolumbijske policije koja radi uviđaj na ovom događaju. Međutim, u Brazilu su sigurni da je pilotova greška odvela 71 osobu u smrt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi