Cantona postavio svog Rolls Roycea na humanitarnu aukciju

Umjetnik JonOne od automobila napravio umjetničko djelo

Cantona postavio svog Rolls Roycea na humanitarnu aukciju

A. Haznadarević

Legendarni fudbaler Eric Cantona, odlučio je da podrži humanitarnu akciju za francuske beskućnike, te je postavio svog Rolls Roycea iz 1984. godine na aukciju, a samo do sada su stigle ponude i u iznosu od 100.000 funti.

Radi se o akciji fondacije Abbe Pierre čiji je i Cantona član, a kako bi izvukao što je moguće veću zaradu na aukciji, Cantona je svoj automobil povjerio njujorškom umjetniku JonOneu, koji je u svom stilu grafitima iscrtao automobil.

 

"Odlučio sam ga donirati zato što je taj automobil simbol zdravlja, te će njegova prodaja pomoći siromašnima. Rolls Royce je iscrtan od strane svjetski poznatog uličnog umjetnika JonOnea, što je velika povezanost i daje veliku snagu", istakao je legendarni Francuz.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.