Carlsberg snooker liga BiH ulazi u treće kolo takmičenja

Carlsberg snooker liga BiH ulazi u treće kolo takmičenja

E. Škorić

Kraj prošle godine i početak aktuelne bio je uzbudljiv za igrače Carslberg snooker lige BIH. 

Igra svjetskih majstora snookera daje veliku motivaciju igračima Snooker Organizacije BiH koji svojim treninzima svakodnevno napreduju i daju doprinos razvijanju ovog sporta u našoj zemlji. Tako je Snooker Organizacija BiH u decembru povela u Ljubljanu nekolicinu igrača Carlsberg Snooker Lige BiH da uživo prate igru velikana na egzibicionom eventu «Best of Snooker» i da upoznaju najveća svjetska imena snookera Mark Selbyja, Neil Robertsona, Judd Trumpa i Shaun Murphyja.

Igrači Carlsberg Snooker lige BiH su u decembru u klubu Union Jack u Sarajevu  mogli prisustvovati predavanju sportskog psihologa Vedrana Kolovrata na temu «snooker i sportska nervoza» gdje su naučili o motivaciji i tehnikama prevazilaženja stresnih situacija u toku igre.

Sve aktivnosti Snooker Organizacije BiH podržane su od strane kompanije Carlsberg koja je prepoznala kvalitet organizacije i tako dala svoj doprinos razvoju snookera.

Svake godine januar mjesec prolazi u znaku London Masters takmičenja u kojem se sastaje 16 najboljih svjetskih igrača, tako da smo sa zadovoljstvom pratili završnicu turnira i podizanje pehara legendarnog virtuoza ove igre Ronnie O'Sullivana kojeg će ljubitelji ovog sporta imati priliku upoznati u Ljubljani 11. maja 2017. godine.

Naime, Snooker Organizacija BIH organizuje putovanje u Ljubljanu 11. Maja 2017. na egzibicioni meč u sali Tivoli između legendarnog svima dobro poznatog i najboljeg igrača svih vremena Ronnija O'Sullivana protiv  jednako dobrog mladog i ambicioznog Judda Trumpa. Svi zainteresovani za odlazak u Ljubljanu mogu se prijaviti i saznati više info putem stranica snooker.org.ba te na oficijelnoj FB stranici Snooker Organizacija BIH.

Prvi turnir Carlsberg snooker lige BiH u 2017. godini odigran je prošli vikend u snooker klubu 69 u Sarajevu gdje Nermin Ćelović po drugi put osvaja prvo mjesto i tako potvrđuje prvu poziciju na tabeli matičnog kluba.

Drugo kolo Carlsberg Snooker lige BiH završava se 28. i 29. januara takmičenjem u snooker klubu Click u Tuzli a istog vikenda ulazi u treće kolo takmičenja u snooker klubu CUE BALL u Kiseljaku. Pozivamo sve zaljubljenike u snooker da uživaju u predivnoj atmosferi klubova.

Više info o Carlsberg Snooker Ligi BiH i o snookeru u BiH na oficijelnoj FB stranici te www.snooker.org.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi