Curry: Trumpov potez je ispod nivoa predsjednika

Košarkaš ogorčen

Curry: Trumpov potez je ispod nivoa predsjednika

O. Lekić

Košarkaš Golden State Warriorsa Stephen Curry ogorčen je nakon što ga je američki predsjednik Donald Trump prozvao u ranojutarnjem tweetu. 

U SAD-u je običaj da se prvaci NBA lige svake godine susretnu u Bijeloj kući sa predsjednikom, no za takvo nešto Curry nije bio raspoložen i javno je poručio da je Trump glavni razlog. 

To je toliko naljutilo Trampa da se odlučio obračunati sa Curryjem putem Twittera, poručivši mu da nije dobrodošao u Bijeloj kući, a brzo je stigao i odgovor.

"Ne znam zašto je odlučio mene da spomene, a ne nekog drugog. Ne znam zašto smatra da je potrebno nekoga izdvojiti od drugih građana. Stvarno mi nije jasno zašto to radi, ali takvi postupci su nedostojni lidera jedne države", poručio je glavni igrač Golden State Warriorsa, dodavši:

"Način na koji Trump predstavlja SAD je štetan po Ameriku."  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi