"Da sam ostao u Bosni bio bih mrtav"

Dejan Lovren otvoreno

"Da sam ostao u Bosni bio bih mrtav"

E. Škorić

Dvadesetsedmogodišnji stoper Liverpoola Dejan Lovren ispričao je kako je preživio rat.

Lovren je o svom životu govorio u dokumentarcu koji će se objaviti 8. februara.

"Čujete toliko priča o ratu, ali niko ne zna pravu istinu. Jednostavno, to se dogodilo. Rat između tri kulture ", rekao je Lovren, rođen u Zenici 1989. godine.

"Otišli smo praktički bez ičega, s odjećom koju smo imali na sebi. Bio sam dijete, nisam znao puno o tome što se događa, znao sam samo da idemo negdje gdje ćemo biti sigurniji. Sjećam se kako bih se prepao kad bih čuo sirene", priča Lovren.

Stoper engleske momčadi ispričao je i kako je izgubio bratića u ratu.

"Bilo je strašno. Sve to događalo se mojoj obitelji i ljudima koje sam poznavao. Da smo ostali u Bosni, moji roditelji danas možda ne bi bili živi. Možda bi i mene ubili", kaže Lovren, koji se danas bori za pomoć izbjeglicama iz Sirije.


Lovren o ratu by situacijeliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi