Danteov pakao će se otvoriti 20. oktobra!

Danteov pakao će se otvoriti 20. oktobra!

Sponzorski tekst

Krenula je pretprodaja ulaznica za nadozeći blockbuster INFERNO na blagajnama BH kina! Osvojite ulaznice za prvi vikend prikazivanja u nagradnoj igri SportSport.ba i Con film.

Kada je 2006. godine s kino distribucijom krenuo „Da Vincijev kod“ snimljen prema istoimenoj knjizi autora Dana Browna, malo tko je mogao prognozirati da će film u potpunosti poharati box-office i u konačnici u svijetu zaraditi preko 750 miliona dolara. Očito je izrazito kontroverzna tema protiv koje se pobunila i sama Crkva zaintrigrirala gledatelje pa je malo tko odlučio propustiti ovaj jedinstveni kino doživljaj koji je na kraju postao drugi najgledaniji film u svijetu te godine, odmah iza nedostižnih „Pirata s Kariba: Mrtvačeve škrinje“. Tri godine poslije stigli su nam „Anđeli i demoni“, direktan nastavak „Da Vincija“ koji s jednakim uspjehom osvajaju kino blagajne i postaju jedan od deset najgledanijih filmova te godine u svijetu, odmah uz bok blockbusterskim gigantima poput „Avatara“, „Harryja Pottera i Princa miješane krvi“, „Transformera: Osvete poraženih“ i „Sumrak sage: Mladi mjesec“.

Ovog mjeseca dvostruki oskarovac Ron Howard („Genijalni um“) i dvostruki oskarovac Tom Hanks („Philadelphia“, „Forrest Gump“) ponovno udružuju snage i donose nam  INFERNO – treću filmsku adaptaciju super-uspješnog literarnog predloška autora Dana Browna koji je čak 11 sedmica proveo na prvom mjestu bestselera New York Timesa, a prema nekim procjenama do danas je prodano više od 6 miliona primjeraka knjige u svijetu.

Nakon što se probudi u bolničkom krevetu u Firenci bez sjećanja u vezi ičega što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana, Robert Langdon se odjednom nađe na meti ubice. Uz pomoć doktorice Sienne Brooks i njegovog ličnog poznavanja simbolizma, Langdon će istovremeno pokušati pobjeći, ali i riješiti najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo...

Uz Toma Hanksa u avanturističkom spektaklu INFERNO glavne uloge su ostvarili Felicity Jones (nominirana za Oscara za film „Teorija svega“; „Ratovi zvijezda: Rogue One“), Irrfan Khan („Milijunaš s ulice“, „Pijev život“), Omar Sy („Nedodirljivi“, „Jurski svijet“), Sidse Babett Knudsen (TV-serija „Borgen“) i Ben Foster („Posljednji preživjeli“, „Warcraft“). Film se snimao na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu gdje će radnja filma gledatelje i odvesti. S obzirom na povratak dobro nam poznatog dvojca reditelja i glavnog glumca (Howard i Hanks) kojima se ovaj put pridružuje snažna međunarodna glumačka postava s razlogom je očekivati da nas očekuje još uzbudljiviji i intrigantniji nastavak ovog mega-popularnog filmskog serijala čija su prva dva nastavka na svjetskim kino blagajnama zaradila preko 1,2 milijarde dolara.

Avanturistički spektakl INFERNO u BH kina stiže 20. oktobra paralelno sa otvaranjem na američkim i svjetskim kino blagajnama u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH. Od prije par dana je krenula i pretprodaja ulaznica za prvu sedmicu prikazivanja u multipleksima Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici te kinu Kaleidoskop u Tuzli, a ovaj sigurni filmski hit će se od naredne sedmice prikazivati i u kinima u Prijedoru, Višegradu, Bijeljini, Brčkom i Busovači.

Web portal SportSport.ba i distributer filma INFERNO Con film poklanjaju vam kino ulaznice za ovaj nadolazeći filmski hit!

Sve što trebate je tačno odgovoriti na naše nagradno pitanje i poslati odgovor za koji mislite da je točan na Facebook stranicu Con film BiH do 20.10.2016.godine do kraja radnog dana. Navedite iz kojeg ste grada i ostavite svoj kontakt kako bi vam mogli dodjeliti vaše ulaznice.

Koliko puta do sada je Tom Hanks utjelovio filmski lik Roberta Langdona?

1. Jednom 

2. Tri puta

3. Pet puta

20.10. će na FB stranici Con film i portalu SportSport.ba biti objavljena imena dobitnika ulaznica po terminima prikazivanja. Ulaznice se preuzimaju najkasnije pola sata prije projekcije na blagajni kina uz pokaz ličnog dokumenta.

Raspored kina i termina prikazivanja:

 

Sarajevo Cinema City
23.10. za termin 15:00 2 ulaznice 
23.10. za termin 17:30 2 ulaznice 
24.10. za termin 15:00 2 ulaznice 
24.10. za termin 17.30 2 ulaznice 
Zenica Ekran
23.10. za termin 17:30 sati 2 ulaznice 
24.10. za termin 17:30 sati 2 ulaznice 
tuzla kaleidoskop
23.10. za termin 19:00 sati 2 ulaznice 
24.10. za termin 19:00 sati 2 ulaznice 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi