Deklotirani dres Uniteda digao prašinu: Ovo je sramota!

Navijačice dobile otvoreniju verziju

Deklotirani dres Uniteda digao prašinu: Ovo je sramota!

Manchester United je prije nekoliko dana predstavio dres za narednu sezonu, a za razliku od prijašnjeg proizvođača i sponzore Nikea, ovoga puta navijačice tima sa Old Trafforda dobile su i otvoreniju verziju dresova. 

"Ovo je sramota! Zar mi ne možemo nositi normalne dresove, pa neke djevojke i ne vole pokazivati svoje grudi. Pogledajte dres za muškarce, razlika je očigledna. Čista diskriminacija, to Nike nikad nije radio", komentarisala je dekoltiranu verziju novog Unitedovog dresa jedna navijačica.

Igrači Manchester Uniteda od ove sezone će prvi put nakon 24 godine igrati u Adidasovim dresovima, a desetogodišnja saradnja vrijedna je čak 750 miliona funti. Dvije verzije dresa koje je napravio Adidas naprosto su podijelile javnost u Engleskoj, jer mnogi smatraju kako bi obje verzije, za muškarce i žene, trebale biti iste. 

"Adidas je pustio u prodaju replike dresa koji nose igrači Uniteda. Bazirali smo se na istraživanju onoga što navijači žele pa smo odlučili ponuditi im izbor, dodatnu verziju za navijačice", rekao je glasnogovornik Adidasa.

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.