Del Bosque zabranio igračima Twitter i Facebook

Do okončanja Eura

Del Bosque zabranio igračima Twitter i Facebook

E. Škorić

Vicente del Bosque, selektor Španije, odlučio je zabraniti korištenje društvenih mreža svojim igračima do okončanja Evropskog prvenstva.  

Poznato je da su igrači svakodnevno u kontaktu sa svojim fanovima preko Twittera i Facebooka, a da je Del Bosque zabranio njihova korištenja potvrdio je i Barcelonin nogometaš Cesc Fabregas.

 

"Od danas ne smijemo koristiti društvene mreže. Nadam se da će sljedeća slika koju ću objaviti biti s peharom evropskog prvaka. Čujemo se uskoro", napisao je Fabregas na svom Twitter profilu.

 

I danski selektor Morten Olsen napravio je isto, dok je engleski selektor Roy Hodgson zatražio od igrača da budu oprezni prilikom pisanja poruka na društvenim mrežama.

 

Euro počinje 8. juna i traje do 1. jula, kada će se u Kijevu odigrati finale. Naslov brani upravo reprezentacija koju predvodio Del Bosque.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.