Dogs Trust uputio javni poziv zbog stanja u Prači

Dogs Trust uputio javni poziv zbog stanja u Prači

Sponzorski tekst

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH zabrinuto je i potreseno najnovijim izvještajima o stanju u prihvatilištu Prača, te ovim putem javno poziva:

- Nadležne kantonalne, entitetske i državne veterinarske inspekcije da hitno izvrše inspekcijski nadzor i izvijeste javnost o svim aspektima stanja u ovom prihvatilištu, posebno što se tiče dobrobiti pasa i načina organizovanja prihvatilišta, te o eventualno poduzetim mjerama u skladu sa relevantnim zakonima BiH.

- Nadležne institucije vlasti koje koriste ovo prihvatilište te firmu koja njime upravlja da hitno podnesu svoj izvještaj o stanju u prihvatilištu te eventualno poduzete mjere u cilju osiguravanja poštivanja relevantnih zakona BiH, posebno što se tiče dobrobiti životinja i načina organizovanja prihvatilišta.

Predstavništvo se također namjerava zvanično obratiti gore navedenim akterima po ovom pitanju i u direktnim kontaktima otvoriti ovo pitanje.

Dodatno, pozivamo sve odgovorne građane da iskoriste svoja prava i od vlasti koji ih predstavljaju i upravljaju javnim budžetima zahtijevaju hitnu istragu, te sankcioniranje svakog kršenja relevantnih zakona, posebno onih koji se odnose na dobrobit životinja i organizaciju prihvatilišta.

Predstavništvo će u ovom slučaju poduzeti sve što kao predstavništvo strane fondacije u okviru svog pravnog statusa i uloge može kako bi se osigurala dobrobit pasa, a što uključuje i direktni dijalog sa lokalnim akterima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi