Donald Trump želi kupiti klub za koji navija Papa Franjo

Kandidat za predsjednika SAD-a baca se u nogometne vode

Donald Trump želi kupiti klub za koji navija Papa Franjo

S. Bošković

Američki mediji tvrde da predsjednički kandidat Donald Trump pokušava kupiti argentinski klub San Lorenzo.

San Lorenzo je popularan, koliko i njegov fan Papa Franjo, a Donald Trump je navodno sa sadašnjim vlasnikom kluba razgovorao o prodaji.

Trump kao da ima želju kupiti južnoamerički nogometni klub jer je prije pokušao kupiti kolumbijski Atletico Nacional. Atletico Nacional odbio je ponudu od 100 miliona dolara od Trumpa, i sad se čini da je San Lorenzo njegova primarna investicija.

Ovaj američki bogataš nije baš previše omiljen među Južnoamerikancima zbog svojih nekih ranijih izjava, a američki mediji pišu da bi možda neko trebao reći Trumpu da kupi engleski tim, Aston Villu, od sunarodnjaka Randy Lernera pošto bi onda došlo do okršaja Romana Abramovića i mogućeg budućeg predsjednika SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.