Doživite planine ogrnute plaštom jeseni!

EKO-FIS Vlašić

Doživite planine ogrnute plaštom jeseni!

Sponzorski tekst
Teme:

Mnogi smatraju da je jesen najtužnije godišnje doba jer je dan kraći, vlaga se uvlači u kosti, a kiše su duge i dosadne.  Međutim, ona zna da bude i očaravajuće lijepa kada po pejzažima prospe bakrene, žute i zlatne tonove, a blago miholjsko sunce miluje kožu.

Godišnji odmori odavno su iza nas. Mnogi su ih proveli na moru, na što podsjeća još uvijek preplanula put. Ali, ako ćemo iskreno, da smo bili na odmoru već smo i zaboravili. Opet smo se našli u rutini svakodnevnice; posao, priprema zimnice, škola...I opet je vrijeme za napuniti baterije.

Nekoliko dana provedenih u prirodi, u miru i tišini, imat će nevjerovatan učinak na vaše zdravlje i raspoloženje. Svaki trenutak koji provedete u prirodi, višestruko će vam se vratiti. Zašto onda ne biste skoknuli na neku od naših prekrasnih planina? Iz mnogo razloga, naša preporuka je turističko naselje EKO-FIS Vlašić.

Planinski klimu odlikuje izuzetno čist zrak bogat kisikom koji obnavlja crvena krvna zrnca i poboljšava imunitet. Posebno se to odnosi na Vlašić koji je, s obzirom na susret mediteranske i kontinentalne klime, već odavno prepoznat kao zračna banja i veoma je blagotvoran za plućne bolesnike. Upravo na Vlašiću, na samo 2 kilometra odski-centra 

Babanovac, nalazi se mirna oaza-turističko naselje EKO-FIS Vlašić, koji je postao omiljenadestinacija razičitim profilima gostiju. Ovaj kopleks nudi zaista mnogo: od smještaja, preko bogate gastro ponude do sadržaja za rekreaciju, sport i zabavu.Mi vam toplo preporučujemo da jesenji boravak na planini iskoristite kako bi malo usporili tempo i vratili unutarnju ravnotežu. 

Gotovo 90% bolesti nastaje kao posljedica stresa. Upravo je on okidač za mnoga kronična oboljenja, poput dijebetesa i kardiovaskularnih bolesti. Nemoguće ga je izbjeći, ali ga možemo ublažiti ineutralizirati.Zato, svoj boravak u EKO-FIS-u obvezno iskoristite da to i učinite kroznekoliko jednostavnih ali efektnih koraka; šetnju, plivanje u zatvorenom bazenu, saunu i masažu. Sve su to aktivnosti koje samo povremeno iligotovo nikako ne prakticiramo u svakodnevnom životu, a imaju izuzetan učinak na naše zdravlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.