Dva fantastična pojačanja stižu u Dinamo
Foto: EPA

Leto i Doumbia blizu Maksimira

Dva fantastična pojačanja stižu u Dinamo

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo prošle je sezone nakon 12 godina ostao bez titule prvaka Hrvatske.

Rijeka je uvjerljivo prošla prva kroz cilj, a ove sezone tim s Maksimira čini sve kako bi se ponovo vratio na sami vrh.

Pojačanja su Modrima na tom putu neophodna, a čini se kako je rukovodstvo Dinama na pravom putu da dovede dvojicu sjajnih fudbalera.

Prvi koji bi trebao stići u Zagreb je 27-godišnji veznjak iz Malija Tongo Doumbia. Ovaj fudbaler na Maksimir stiže iz francuskog Toulousea, a biće plaćen 800.000 eura.

Pored ovog tima, Doumbia je igrao za Chateauroux, Rennes, Wolverhampton i Valenciennes, te je standardni član reprezentacije Malija.

Drugo ime je mnogo poznatije. Argentinac Sebastian Leto (30) na korak je od Dinama i predstavljaće veliku konkurenciju u napadu našem Arminu Hodžiću.

Ovaj 30-godišnji fudbaler iza sebe ima zaista bogatu karijeru koju je počeo u Lanusu iz kojeg prelazi u Liverpool.

Za Redse nikad nije zaigrao, već je posuđen Olympiacosu, a zatim je igrao za Panathinaikos u dva navrata, Cataniju i  ponovo Lanus.

Sigurno je da će ovaj duo predstavljati velika pojačanja za zagrebački tim, koji u novoj sezoni ima velike planove u Hrvatskoj, ali i u Evropskoj ligi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi