Džeko, Guardiola i drugi odali počast mančesterskim žrtvama

Tragedija u Manchesteru

Džeko, Guardiola i drugi odali počast mančesterskim žrtvama

E. Škorić

U Manchesteru se sinoć dogodio teroristički napad u kojem su poginule 22, a povrijeđeno 59 osoba.

Na koncertu pjevačice Ariane Grande u Manchester Areni desila se eksplozija i napad je policija okarakterisala kao teroristički. 

Brojni klubovi, ali i nogometaši oglasili su se nakon napada, među njima i naš napadač i nekadašnji stanovnik Manchestera Edin Džeko.

"Moje srce i molitve su za sve one koje je pogodila tragedija u Manchesteru!", napisao je Džeko na zvaničnom Twitter profilu.

"Misli svih ljudi u Evertonu sada su usmjerene na one koji su stradali prošle noći", napisali su u Evertonu. "Duboko žalimo zbog strašnih događaja u Manchesteru. Mislima smo uz sve žrtve", oglasili su se iz Liverpoola, a istu poruku imali su i u Arsenau.

"Šokiran sam. Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo prošle noći. Najdublju sućut izražavam porodicama i prijateljima žrtava", objavio je Pep Guardiola, menadžer Cityja. 

Cristiano Ronaldo je šest godina proveo u Manchesteru i na Twitter uje objavio britansku zastavu na kojoj piše Mancehster, baš kao i David Beckham, koji je uz sliku napisao: "Srceparajuće vijesti iz Manchestera.. Kao otac i čovjek tužan sam zbog svega što se dogodilo. Uz žrtve sam tragedije".

"Ostani jak Mancehster1 Molim za sve žrtve", napisao je napadač Manchester Uniteda Henrikh Mkhitaryan, a oglasili su se još i Ashley Young, Daley Blind, Jesse Lingaard, Rahem Sterling, Sergio Aguero, Yaya Toure i mnogi drugi igrači iz Manchestera, ali i iz drugih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije