Džeko posjetio mladog sunarodnjaka koji vodi životnu bitku

Bh. napadač još jednom pokazao humanost

Džeko posjetio mladog sunarodnjaka koji vodi životnu bitku

A. Haznadarević

Zvijezda Manchester Cityja Edin Džeko, oduševio je ljekare u Kraljevskoj klinici u Manchesteru nakon što je svojom srdačnom posjetom pomogao mladom sunarodnjaku da dobije životnu bitku.

Šesnaestogodišnji Aner Zelić je teško obolio od karakteristične bolesti Inkapsulirajuće peritonejske skleroze, koja njegova crijeva pretvara u 'beton', te je tragajući za spasom upućen baš u ovu mančestersku kliniku, koja je lider kada je u pitanju liječenje ovog teškog oboljenja. 

 

Ljekar David van Dellen, koji je između ostalih bio zadužen da pomogne mladom Aneru, je obavio operaciju čiji je glavni cilj bio da crijeva vrate svoju funkciju te pomognu šesnaestogodišnjaku da dobije na težini.

 

"Kada je Aner došao, bio je prestrašen. Nije znao niti riječi engleskog jezika, a mi smo mu morali objasniti da postoji samo 50 posto šansi da će operacija uspjeti. A u slučaju da ne uspije, onda je smrtnost 100 postotna", kazao je ljekar Van Dellen, dodavši:

 

"Mislio sam da bi bilo dobro da ga neko iz Bosne i Hercegovine posjeti, vidio sam da je Džeko iz njegove zemlje  te sam pokušao dogovoriti posjetu, ali mi je rečeno da on već dolazi na vlasititu inicijativu".

 

"On je bio izuzetan, nije se želio eksponirati u javnosti i samo je želio dobro dječaku. Bio sam impresioniran s njim. Bio je artikulisan, elokventan i želio se uvjeriti da je sve u redu s bolnicom u BiH prije nego što se Aner vratio. Napravio je veliku razliku."

 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je prije posjete kupio poklone, te je Aneru poklonio PSP video konzolu, potpisani suvenir, te ga poveo u obilazak Cityjevog Etihad stadiona.

 

 

Osim toga, Džeko je Anerovoj mami poklonio mobilni telefon, kako bi bila u kontaktu s porodicom, koja je ostala u Bosni i Hercegovini.

 

Ljekar David van Dellen je istakao i da je oporavak krenuo nabolje, ali je dodao da će se Aner vratiti u Manchester radi nastavka terapija.

 

"Mi samo trebamo završiti par stvari, ali čini se da će sve proći kako treba", zaključio je ljekar Kraljevske klinike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.