Ekskluzivna premijera nove dramske serije iz HBO produkcije

"Vynil"

Ekskluzivna premijera nove dramske serije iz HBO produkcije

Sponzorski tekst

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža, s ponosom najavljuje novu dramsku seriju iz originalne HBO produkcije „Vinil“ (Vinyl) koja će na HBO-u u Hrvatskoj biti emitirana u isto vrijeme kad i u SAD-u: 15. veljače, u noći između nedjelje i ponedjeljka, u 03.00h po lokalnom vremenu.

Prva epizoda „Vinila“ bit će istog dana premijerno dostupna i na našim uslugama videa na zahtjev - HBO On Demand i HBO GO, a ponovno prikazivanje na HBO kanalu zakazano je istog dana u udarnom terminu od 20:05h. 

Od Oscarom i Emmyjem nagrađenog redatelja Martina Scorseseja (“The Departed”, HBO serija “Carstvo poroka”), dobitnika Zlatnog globusa i za Emmy nominiranog Micka Jaggera (HBO dokumentarac “Mr. Dynamite: The Rise of James Brown”) i za Oscar nominiranog te Emmyjima nagrađenog Terencea Wintera („The Wolf of Wall Street“, kreatora kultnih serija HBO-ovih “Obitelj Soprano” i “Carstvo poroka”) - stiže nova dramska serija „Vinil“. Radnje smještene u New Yorku sedamdesetih, Vinil istražuje drogom i seksom nabijen glazbeni biznis u osvit punka, diska i hip-hopa. Seriju gledamo kroz oči predsjednika diskografske kuće (Bobby Cannavale) koji pokušava spasiti svoju tvrtku.

Sinopsis: 

Radnja priče smještena je u New York 1973. godine i prati život Richieja Finestre, predsjednika diskografske kuće koji voli kokain, u problematičnom je braku i na čelu je kompanije koja gubi sjaj. Supruga Richieja Finestre, Devon (Olivia Wilde), bivša je glumica i model koja je bila dijelom Factory scene Andyja Warhola u New Yorku šezdesetih, a danas je majka dvoje djece iz predgrađa. Richiejeva osobna i profesionalna kriza stavlja dodatni teret na njihov odnos i nadahnjuje u njoj želju da se vrati svojim boemskim korijenima. U međuvremenu, voditelj promocija i partner u „American Centuryju“, Zack Yankovich (Ray Romano), zbog svog je iskustva u industriji i dobrog njuha za posao neprocjenjiv dio tvrtke, iako radi u Richiejevoj sjeni. Njihov profesionalni odnos napet je zbog neslaganja oko vođenja tvrtke kroz glazbeno ozračje 1973.

Prvu od deset epizoda režirao je Martin Scorsese koji je zajedno s Richom Cohenom, Mickom Jaggerom i Terenceom Winterom ujedno razvio i priču.

Glumačka ekipa:

Glavne uloge u „Vinilu“ tumače dvostruki dobitnik Emmyja Bobby Cannavale (kao Richie Finestra), Olivia Wilde (Richiejeva supruga Devon Finestra) i višestruki dobitnik nagrade Emmy Ray Romano (Zack Yankovich, voditelj promocija i partner u „American Centuryju“). Uz njih glume: Ostali stalni glumci su: Ato Essandoh kao Lester Grimes, Richiejev prvi klijent ranih 1960-ih, Max Casella kao Julius „Julie“ Silver, šef Odjela za umjetnike i repertoar „American Centuryja“ koji se trudi ostati moderan i relevantan mladima sklonima „rock 'n' rollu“, P. J. Byrne kao Scott Levitt, tvrtkin odvjetnik i mlađi partner u „American Centuryju“ čija pravna manevriranja i abrazivna osobnost neprestano testiraju Richiejevo strpljenje, J. C. MacKenzie kao Skip Fontaine, voditelj prodaje i partner u „American Centuryju“, čija lukava i katkad upitna poslovna praksa zgrće profit „American Centuryja“, Birgitte Hjort Sørensen kao Ingrid, članica Factory scene Andyja Warhola šezdesetih i bivša prijateljica Devon i Richieja, Juno Temple kao Jamie Vine, ambiciozna asistentica Odjela za umjetnike i repertoar „American Centuryja“ koja koristi svoje oštroumne sposobnosti da se uklopi u različite supkulture na njujorškoj glazbenoj sceni, Jack Quaid kao Clark Morelle, mlađi rukovoditelj Odjela za umjetnike i repertoar pun zabluđene ambicije, James Jagger kao Kip Stevens, osnivač i pjevač sirovog njujorškog rock-benda „The Nasty Bits“, i Paul Ben-Victor kao Maury Gold, Richiejev mentor i vlasnik „Rondelay Recordsa“.

Mick Jagger o Vinilu: 

Za slavnog rockera Micka Jaggera najsjajnija zvijezda Vinila upravo su njujorške ulice sedamdesetih. "Bilo je to jedno veoma opsceno mjesto. I to mi se jako svidjelo.“ – priznao je frontmen Rolling Stonesa. „Imajući u vidu sve što se događalo tijekom sedamdesetih, nije bilo lako sjetiti se svih pojedinosti. Mnogo vremena provedete istražujući, ali uvijek izroni neki novi detalj", objašnjava Jagger. A na pitanje da li je zaista vidio "ljude odjevene u plastične vreće kako upravljaju prometom", kao što pjeva u pjesmi "Shattered", kroz smijeh kaže: "Pa, naravno!"

Bobby Cannavale o pripremi za ulogu Richieja Finestre: 

45-godišnji Cannavale uživao je pripremajući se za ulogu u Vinilu. “Kako bi lik Richieja prikazao što uvjerljivije, čitao sam mnogo o glazbi tog perioda. Svakako bih izdvojio knjigu "Love Goes to Buildings on Fire" koja opisuje revolucione forme zvuka sedamdesetih i kroniku “Hit-Men”. Proveo je, kaže, i mnogo vremena s "pravim ljudima", uključujući Patti Smith, Lennyja Kayea i frontmena benda "New York Dolls" Davida Johansena. 

Epizodni sinopsisi:

Epizoda 1: 

Vrijeme emitiranja: 15. veljače u 03.00h/20.05h na HBO-u
- od jutarnjih sati 15. veljače dostupno na HBO GO-u
- od 15. veljače na HBO On Demandu

New York, 1973. Zajedno sa svojim partnerima Richie Finestra (Bobby Cannavale), predsjednik „American Century Recordsa“, na rubu je da njemačkom „Polygramu“ proda svoju tvrtku koja je zapala u nevolje, a poslovni dogovor s njima uključuje i predstojeći ugovor o distribuciji s „Led Zeppelinom“. No nakon katastrofalnog sastanka, jasno je da je prodaja ugrožena.

U kriznom raspoloženju Richie daje svom Odjelu za umjetnike i repertoar mandat da pronađu nove ljude, što navede uredsku pomoćnicu Jamie Vine (Juno Temple) da dovede protopunk bend „The Nasty Bits“, bend kakav nitko još nije čuo. U međuvremenu, Richie unovači nasilnog samostalnog promotora Joea Corsa (Bo Dietl) kako bi pomogao oko situacije s Buckom Rogersom. Nakon trodnevnog drogiranja kokainom Corso pozove trijeznog Richieja u Rogersovu kuću, gdje stvari odu strahovito naopako. Unatoč nevoljama u „American Centuryju“, Richie saznaje da je „Polygram“ ipak pristao kupiti tvrtku. Te noći, progonjen mislima o Lesteru i debaklu s Buckom Rogersom, on divljački prekida svoju trezvenost i porazbija radnu sobu u svojoj kući u Connecticutu, pritom ozbiljno ugrozivši odnos sa suprugom Devon (Olivia Wilde) i njihovo dvoje djece. U konačnici Richie se nađe drogiran i sam, privučen gomilom mladih u „Mercer Arts Center“ na Manhattanu, gdje vidi nastup grupe „The New York Dolls“, a ta ga noć usmjeri na posve novi put.

Priča: Rich Cohen, Mick Jagger, Martin Scorsese i Terence Winter; scenarij: Terence Winter i George Mastras; režija: Martin Scorsese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi