El Karinho u serijalu burn studios Residency

Burn

El Karinho u serijalu burn studios Residency

Sponzorski tekst

U proteklih nekoliko mjeseci projekat burn Residency je ponudio kreativnim i talentovanim DJ-evima životnu priliku, da provedu nezaboravno ljeto te pokažu svoje umijeće u najboljim klubovima Ibize. 

Ove godine prijavilo se 5000 učesnika iz 90 zemalja, a nakon lokalnih mix off takmičenja njih 18 je izabrano da na otoku zabave predstave svoj jedinstveni muzički stil. 

Na mix-off sessionu održanom 20. Aprila u Sarajevu, stručni žiri u sastavu: Armin Karović – Djarmah (DJ i suvlasnik kluba SO.BA), Noah Ball (generalni menadžer festivala Outlook, Dimensions i Soundwave) te Nikhill Shah (suvlasnik muzičke platforme Mixcloud), donio je odluku da El Karihno predstavlja Bosnu i Hercegovinu. 

El Karinho, od ranije poznat i kao KaRa MC, dj-ingom se bavi protekle četiri godine, prenoseći melodije hip-hopa, break beata, disco boogija, dnb-a, kroz svoje prve gramofone u koje se zaljubio na prvi pogled i dodir. Kao MC, svoju verbalnu gimnastiku ispoljavao je u suradnji sa ekipama Stylin, MaJaBa i Kontra Djs, što je rezultiralo kolaboracijom sa bendom Velahavle, čiji je i danas aktivan član. U zadnjih godinu dana najviše energije ulaže u seriju zabava koje se održavaju jednom mjesečno pod etiketom Late Nite Espresso.

Pogledajte kako je proteklo putovanje našeg predstavnika kojeg su vodili i pratili residency mentori Avicii, Fatboy Slim, Steve Lawler, Solomun, Maceo Plex i Joe Goddard (Hot Chip). El Karinho je na sunčanoj Ibizi od najboljih iz muzičke industrije dobio potrebno znanje o produkciji, tehnici mixanja i kvalitetnom muzičkom menadžmentu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.