Federer: Želim se još više posvetiti humanitarnom radu

Veliko srce Rogera Federera

Federer: Želim se još više posvetiti humanitarnom radu

Roger Federer trenutno je u humanoj misiji, koja za cilj ima prikupljanje sredstava za pomoć u edukaciji djece u Africi.

Nakon što je sa Andyjem Murrayom odigrao humanitarni meč u Cirihu, legendarnog Švajcarca 28. aprila očekuje egzibicija u Seattleu, na kojoj će nastupiti zajedno sa američkim milijarderom Billom Gatesom i Johnom Isnerom.

Takođe, osvajač 18 Grand Slam titula izjavio je da postoji mogućnost da naredni humanitarni meč bude odigran u Južnoj Africi.

"Do sada to nije bilo moguće, ali za mene bi bilo ostvarenje sna. Sada sam skratio takmičarski kalendar i mogu da igram više humanitarnih mečeva nego ranije. Tako se povećala i mogućnost da neki od mečeva budu odigrani upravo u Africi", rekao je Federer.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi