Fellaini tužio sponzora, traži 2.1 miliona funti odštete

Fellaini tužio sponzora, traži 2.1 miliona funti odštete

E. Škorić

Belgijski reprezentativac Marouane Fellaini najavio je tužbu protiv proizvođača sportske opreme New Balance.

Fellaini je odlučio da pokrene tužbu protiv New Balancea pošto je navodno oštetio stopalo jer su mu kopačke bile tijesne. 

On je s 2012. godine s ovom kompanijom potpisao ugovor i zarađivao je 600 hiljada funti godišnje, te je opremu ovog proizvođača uglavnom koristio dok bi igrao za Belgiju.

Njegovi advokati su podnijeli tužbu protiv New Balancea, smatrajući da je Fellaini stalno morao igrati u kopačkama koje nisu bile udobne i koje su mu prouzrokovale povrede.

Kasnije je Belgijanac napustio New Balance, te se pridružio velikoj Nike porodici. Ukoliko dobije New Balance na sudu, pripast će mu 2.1 miliona funti. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi