Ferdinand: Razmišljao sam o samoubistvu

Potresna priča nekadašnjeg igrača Uniteda

Ferdinand: Razmišljao sam o samoubistvu

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, Rio Ferdinand, nedavno je predstavio dokumentarni film "Rio: Biti majka i otac".

Ferdinand je ovaj dokumentarni film snimio u čast svoje supruge koja je preminula prije dvije godine u 34. godini od raka dojke. Nekadašnji fudbaler Uniteda je pričao o periodu kada je saznao da mu je supruga bolesna, te o trenucima kada je ona preminula.

Rio je odlučio dokumentarni film snimiti i za sve osobe koje proživljavaju iste stvari kako bi ih ohrabio. U dokumentarnom filmu Ferdinand je pričao o tome kako je u jednom trenutku razmišljao da počini samoubistvo.

"Nekada sam mislio o tome kako neko može biti toliko sebičan da sebi oduzme život. Ali, kada mi je supruga preminula znao sam kako im je. Moja sreća je što sam oko sebe imao dosta ljudi i djecu koji su mi bili najveća inspiracija i podrška. U jednom trenutku sam mislio da se ubijem, ali su djeca bila moj spas", rekao je Ferdinand, te dodao:

"Kada smo saznali da ima rak dojke ja sam već počeo da tonem. Nisam izlazio iz kuće niti sam spavao, počeo sam previše da pijem. Jedan dan sam bio toliko mamuran da sam imao udes i to me najviše promijenilo. Odlučio sam da je vrijeme da napravim neki korak i da svojoj djeci budem pravi primjer. Nisam nikada napravio ručak, a danas sam pravi majstor u kuhinji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi