Ferrarijeva 20. godišnjica u Kini

Luca di Montezemolo predvodio veliku ceremoniju

Ferrarijeva 20. godišnjica u Kini

Neki je još uvijek zovu Crvena Kina, Ferrari je sigurno jedan od njih. Ne samo zbog komunizma, nego zbog povećane potražnje za globalnim markama.

Ove godine Ferrari slavi 20 godina postojanja u Kini. Talijanski proizvođač je osmislio mnoštvo proslava za narednih 11 mjeseci, a počeo je na sajmu u glavnom gradu provincije Guangdong.

 

Nakon otkrivanja najnovijih modela, Ferrarijev direktor Luca di Montezemolo predvodio je najveću ikad Ferrarijevu paradu kroz Kinu.

 

U vožnji je učestvovalo više od 130 automobila koji su krenuli iz Ferrarijevog sjedišta u gradu Guangzhou pa do stadiona Haixinsha na kojem je 18000 gledalaca očekivalo spektakl. Kompletnu ceremoniju je na ulicama ispratilo 250000 ljudi.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.