Fotka iz 90-tih: Maradona i Veron konzumiraju kokain
Foto: EPA

Ružna prošlost

Fotka iz 90-tih: Maradona i Veron konzumiraju kokain

Mračni period života Diega Maradone vezan je za devedesete godine kada je konzumirao drogu. 

Dugo se pisalo kako je u "vrtlog bijelog praha" legendarni argentinski fudbaler upao kada je iz Barcelone prešao u Napoli za tada nečuvenih dvanaest miliona dolara, a to mu je u velikoj mjeri i uništilo karijeru. 

Droga je 1991. godine koštala Maradonu suspenzije u trajanju od 15 mjeseci, a također izbačen je i sa Svjetskog prvenstva. 

"Osjećam se krivim za mnoge stvari. Danas možete da kažete da sam dobar ili da sam bolji... Ili da sam bolji nego prije. Ali niko nije bio na mom mjestu. Znam da sam kriv", kazao je Maradona. 

Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija iz 90-tih prošlog vijeka na kojoj se vidi kako Maradona i njegov sunarodnjak Veron konzumiraju drogu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi