Francuzi spriječili dva teroristička napada tokom Eura

Oglasila se francuska policija

Francuzi spriječili dva teroristička napada tokom Eura

E. Čaušević

Francuski mediji objavili su danas da su iz policijiski izvora saznali da su spriječena dva teroristička napada tokom Evropskog prvenstva.

Evropsko prvenstvo igralo se u Francuskoj od 10. juna do 10. jula, a prvak Evrope je selekcija Portugala. Na svu sreću ovaj Euro protekao je bez ikakvih većih incidenata iako se znalo da prijete i teroristički napadi.

Francuski L'Equipe danas je objavio da su iz pouzdanih policijskih izvora saznali da je policija uspjela spriječiti dva teroristička napada. Jedan je bio planiran u Lyonu na samom početku EP-a, dok je drugi trebao da bude izveden na dan finalne utakmice u Parizu.

Ipak, uz pravovremenu reakciju policija je uspjela da osujeti oba teroristička napada. Poznato je da je Nicu, koja je bila domaćin EP-a, prije nekoliko danas zadesio teroristički akt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi