Freestyle veterani o bh. finalu Red Bull RapLike

Takmičenje u petak

Freestyle veterani o bh. finalu Red Bull RapLike

BiH finale Red Bull RapLike, najvećeg regionalnog takmičenja u hip hop improvizaciji, zakazano je za petak 21. aprila u sarajevskom klubu The Loft. Osam najboljih freestyle MC-ijeva u BiH boriće se za prolazak u regionalno finale, a u ulozi sudaca i DJ-eva na takmičenju će se naći veterani ove vrste hip hop nadmetanja u našoj zemlji.

Doe, Arot, Noti Limun, Normala, MC Nuha, Traka MC, Perla, Chipppa: ovo su MC-ijevi koje je žiri odabrao između prijava pristiglih na www.redbullraplika.com i koji će se u petak 21. aprila, u sarajevskom klubu The Loft, u bh. finalu Red Bull RapLike 2017 boriti za naslov najboljeg bh. freestylera i mjesto u regionalnom finalu. Oni dolaze iz cijele BiH, od Širokog Brijega do Bihaća, od Tuzle do Sarajeva.

Nema sumnje da će u sarajevskom klubu The Loft sutra navečer biti žestoko, da će frcati duhovite rime i oštri punchlineovi. Zadatak ocjenjivanja verbalnog umijeća MC-ijeva pripao je žiriju koji čine Shtela, prof. sterMa i Frenkie. Domaćin večeri je DJ Soul, a za muziku je zadužen DJ dvojac Insani u Membrani, iza čijeg se imena kriju poznati reper Kontra i producent Merakoon.

Zanimljivo je da su svi oni na ovaj ili onaj način bili dio Red Bull MC Battlea, freestyle takmičenja koje se u BiH i regionu održavalo 2010-2012. godine, i koje predstavlja preteču Red Bull RapLike. Neki su bili u žiriju, neki se takmičili - poput Kontre ili dvostrukog prvaka sterMe, a danas su etablirana imena na hip hop sceni.

U videu pogledajte šta Kontra, prof. sterMa, Merakoon i Shtela s ove vremenske distance kažu o svojim iskustvima sa takmičenja, kako im je ono pomoglo u karijeri, receptima za pobjedu u betlu i još ponečemu zanimljivom, te kakve savjete mogu dati mladim freestylerima. 

Pobjednik takmičenja u petak osvaja direktnu kartu za veliko finale, a žiri će ocijeniti ko od preostalih sedam učesnika ima „ono nešto“ i uručiti još jednu pozivnicu za regionalno finale. BiH finalom zaključuje se ciklus državnih kvalifikacija. 

Nakon toga, preostaje još da žiri dodijeli specijalnu pozivnicu jednom MC-iju iz ostalih zemalja regiona. Imena ostalih učesnika regionalnog finala već su poznata: Hrvatsku predstavljaju Sultan i Krljo, iz Srbije dolaze VeB i Samuraj Krek, a osmi učesnik je prošlogodišnji pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike, Darko Richter.

Dešavanje u klubu The Loft počinje u 21h, a ulaz je 5 KM, u što je uključena konzumacija. Nakon takmičenja nastavlja after party, koji će trajati do ranih jutarnjih sati. Organizatori napominju da je broj mjesta u klubu ograničen, tako da je savjet za zainteresovane da u klub dođu već na otvaranju vrata u 21:00.

Pogledajte kratku priču iz videa, a za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi