Fudbaler Udinesea izbjegao teroristički napad

Wague u posljednjim sekundama napustio hotel u Maliju

Fudbaler Udinesea izbjegao teroristički napad

E. Čaušević
Teme:

Fudbaler Udinesea Molla Wague otkrio je da je u posljednji trenutak izbjegao teroristički napad dok je boravio u Maliju.

Wague je rođen u Francuskoj, ali je odlučio da nastupa za zemlju u kojoj su rođeni njegovi roditelji.

"Napustio sam hotel u Maliju nekoliko sekundi prije terorističkog napada i Bamako masakra. U srijedu sam već bio u Udinama i saznao za taj napad. Još uvijek sam šokiran", rekao je Wague.

Naoružan napadač napao je hotel u kojem je ubio nekoliko ljudi, te uzeo taoce. 

"Mali je već nekoliko godina na lošem glasu i opasno je živjeti u toj državi. Ja sam musliman i znam da moja vjera propagira mir, ovo nema veze sa našom vjerom. Oni koji ubijaju u ime naše vjere su manipulatori i bolesni ljudi", dodao je odbrambeni igrač Udinesea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.