Fudbaler uplatio 2,887 listića, kladio se i protiv svog tima

Škotski fudbaler u paklu kocke

Fudbaler uplatio 2,887 listića, kladio se i protiv svog tima

Nesvakidašnja priča dolazi iz Škotske, gdje je fudbaler tamošnjeg niželigaša Cowdenbeatha Dean Brett dospio u centar skandala.

Naime, ovaj 24-godišnji fudbaler je u proteklom periodu bio aktivniji u kladionici nego na terenu, čemu svjedoče i podaci da je uplatio ukupno 2,787 listića na kojim se kladio na 6,369 utakmica.

Fudbalski savez Škotske je došao do informacija da se ovaj fudbaler osam puta kladio i protiv svog tima nakon čega je pokrenuo istragu, a u Cowdenbeathu nisu imali drugog izbora nego da ga suspenduju.

Brett je u opširnom intervjuu za BBC priznao da je još davno upao u pakao kocke i da je znao da bi ga to moglo skupo koštati ali je, kako kaže, bježao od tog problema.

"Znao sam da bih mogao upropastiti karijeru zbog klađenja, ali nikada nisam ozbiljno shvatao sva ta upozorenja. Odluku svog kluba poštujem i razumijem. Kriv sam, bit ću kažnjen i nemam se zbog čega buniti, ali se nadam da ovo neće biti kraj moje karijere", rekao je Brett, koji iza sebe ima i jednu veoma tužnu priču.

Ovaj fudbaler je u januaru 2015. godine izgubio suprugu Gemmu Porteous koja je preminula od raka u 22. godini, samo četiri mjeseca nakon što je na svijet donijela blizanke Mollie i Miu. Da tragedija bude još veća, Mollie je preminula odmah po rođenju, a on je ostao sam da se brine o svojoj kćerki Miji.

"Kada sam ostao bez supruge i djeteta, u mojoj glavi se sve promijenilo. Novac mi više nije bio važan, jednostavno sve je od tog momenta za mene postalo nebitno. Neću to koristiti kao opravdanje za sve što sam radio i priznajem da se kladim još od 18. godine".

Dean Brett, koji igra na poziciji stopera i koji je čitavu karijeru proveo u Cowdentbeathu, je postao sumnjiv zbog toga što je na svom Twitteru često javno pratio događaje na koje se kladio, a upravo nakon tih tweetova je i pokrenuta istraga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi