Fudbaleri Juvea se 'počastili' hranom koju treneri ne vole

Zaslužili su nakon prolaza u polufinale

Fudbaleri Juvea se 'počastili' hranom koju treneri ne vole

Piše: A. Lendo
Fudbaleri Juventusa prošli su nakon sinoćnjeg remija (0:0) protiv Barcelone u polufinale Lige šampiona.

Stara dama je u prvoj utakmici slavila sa 3:0 na domaćem terenu, a sinoć su bez većih problema stečenu prednost uspjeli da sačuvaju. 

Nakon utakmice fudbaleri Juventusa su otišli proslaviti pobjedu u jednom restoranu, a na meniju su bile stvari koje se inače ne služe profesionalnim fudbalerima. 

Naime, kada se približi kadar, možemo vidjeti da Pjanić i kompnija jednu pomfit, a pored toga i kečap. Zanimljivo, upravo je kečap jedna od stvari koje je trener Chelseaja Antonio Conte zabranio svojim fudbalerima pred početak sezone. Inače, Conte je do prije tri sezone bio trener upravo Juventusa, ali čini se da se njegovih pravila o zdravoj ishrani fudbaleri ovog kluba više ne pridržavaju.

Podsjetimo, napadač Stare dame Gonzalo Higuain je morao na dijetu prošlog ljeta i to nakon što je prešao iz Napolija u redove Juventusa. On je preko ljeta nabacio oko desetak kilograma i više nije izgledao kao profesionalni fudbaler, a posebno ne kao fudbaler koji je plaćen 90 miliona eura.

Ipak, treba reći da su i fudbaleri samo ljudi, a nakon prolaska u polufinale Lige šampiona, kečap i pomfrit je najmanje što su mogli dobiti.