Fudbaleri se utopili na putu na utakmicu

Nova tragedija

Fudbaleri se utopili na putu na utakmicu

Kraj 2016. godine obilježit će nevjerovatne tragedije koje su se dešavale sportskim kolektivima.

Nakon stravične pogibje fudbalera Chapecoensea, koji je u padu aviona ostao bez gotovo cijele ekipe, inostrani mediji javljaju da je velika nesreća zadesila još jedan fudbalski klub i to u Africi.

Fudbaleri Keweibande, kluba iz Ugande, za Božić su putovali na prijateljsku utakmicu preko jezera Albert. Na brodu se nalazilo 45 putnika koji su bili prevelik teret, pa je brod počeo da tone zbog prenatrpanosti.

Navodno na njemu nije bilo pojaseva za spašavanje, a prve informacije kažu da je preživjelo samo 15 putnika. Devet ih je sigurno poginulo, dok se za ostalim još uvijek traga.

Policijski načelnik potvrdio je tragediju rekavši da će zvanične informacije uskoro biti poznate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije