Sam trening nije dovoljan bez pravilnih dodataka prehrani

GE132: Neophodan dodatak prehrani za bolje rezultate

Sponzorski tekst

U današnjem vremenu, kada se mnogo ljudi bavi fizičkim aktivnostima, bilo rekreativno ili profesionalno, jako je bitno da se, pored dobrog treninga, vodi računa o pravilnoj ishrani i dodacima istoj. 

Pravi primjer uzimanja dobrog i neophodnog dodatka prehrani je proizvod GE132, kompanije International Health.

O djelovanju i razlozima za uzimanje ovog proizvoda, posebno za sportiste, razgovarali smo sa nutricionistom ove kompanije Tarikom Zolotićem.

Zolotić poručuje da ovaj proizvod neutrališe djelovanje slobodnih radikala i da je neophodan, posebno za sportiste, i to iz više razloga.

"GE132 je dodatak prehrani naše kompanije koji sadrži jaka antioksidativna sredstva koja imaju jaka antioksidativna djelovanja u našem organizmu. U našem organizmu djeluju antibakterijski, antivirusno i imunomodulatorno. Pomažu našem organizumu da stvori antičelije koje će se boriti sa uzročnikom bolesti u našem organizmu, a znamo da su to slobodni radikali koji su zaslužni za preko stotinu bolesti u našem organizmu. Oni dovode do oštećenja genetskog materijala, čelijskih membrana i organela. GE132 neutrališe djelovanje slobodnih radikala, te hemijskih jedinjenja koji imaju jedan ili više nesparenih elektrona, poboljšavaju njihovo izbacivanje iz našeg organizma i djeluju preventivno i kurativno kod nastanka mnogih hroničkih oboljenja. Da bi spriječili nastanak oboljenja, potrebno je da uzimamo dodatke prehrani koje imaju ovakav antioksidativni potencijal", rekao nam je Zolotić i dodao:

"GE132 je bitan za sportiste iz više razloga. Svi znamo da je bavljenje sportom jako dobro za zdravlje i koristi se preventivno za liječenje nekih hroničnih oboljenja, ali isto tako može imati i pogubne uticaje na naše zdravlje. Svi znamo da kod sportista organizam troši 10 do 15 posto više kiseonika od obične populacije, zbog toga nastaju reaktivni spojevi, odnosno slobodni radikali. Od dva do pet posto kiseonika u našim mitohondrijima pretvara se u slobodne radikale, tako da dolazi do oksidativnog stresa koji uništava čelije, usporava oporavak, dovodi do pada imuniteta što nije dobro za sportiste. Isto tako znamo da zbog fizičke aktivnosti sportisti imaju veće energetske potrebe, znači da moraju unositi više hrane. Preradom hrane u mitohondrijama gdje se stvara adenozin-trifosfat gorivo za naše tijelo isto tako nastaju slobodni radikali. Tokom fizičke aktivnosti nastaju i supstance nazvane kateholamini koje potiču stvaranje tih slobodnih radikala. Sportisti su također izloženi raznim klimatskim promjenama tako da su organizmi sportaša izloženi velikim turbulencijama i promjenama. Da bi se postiglo optimalno zdravstveno stanje i postigli najveći rezultati, potrebno je i neizostavno uzimati dodatak prehrani koji ima antioksidativno djelovanje, a pravi izbor je GE132. Ovaj proizvod je rađen po japanskoj formuli, a proizveden je u Njemačkoj, tako da je proizveden po svim evropskim i farmaceutskim standardima, a najvažniji mu je antidoping certifikat iz Koelna što omogućava svim sportistima uzimanje ovog proizvoda bez bojazni za njih da će uzeti nedozvoljenu supstancu, jer kako znamo zakon o antidopingu definiše da je spotista taj koji je odgovoran za unos nedozvoljene supstance u organizmu. Trening uz pravilnu ishranu i dodatke prehrani dovodi do napredovanja i postizanja velikih rezultata, a sam trening bez pravilne ishrane i dodataka istoj može dovesti samo do stagnacije ili čak nazadovanja".

Posljednja rečenica našeg sagovornika sigurno može da bude veliki savjet za sve sportaše koji još uvijek nisu svjesni koliko je dodatak prehrani bitan za dalje napredovanje. Sam trening nije dovoljan bez pravilne ishrane, ali i njenih dodataka, tako da je pravo vrijeme da svoje tijelo nagradite proizvodom GE132, a ono će vam se sigurno odužiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi