Golman se probudio iz kome, sad tečno priča španski

Nesvakidašnji slučaj u Americi

Golman se probudio iz kome, sad tečno priča španski

E. Čaušević

Prije nekoliko sedmica američka javnost bila je u šoku kada je mladi golman koledža Gwinnett Countyja, Rueben Nsemoh, zadobio tešku povredu.

Naime, golman je u toku jedne utakmice dobio jak udarac loptom u glavu nakon čega je izgubio svijest. Nakon toga je Nsemoh prebačen u bolnicu u Atlanti gdje se još uvijek nalazi. Nsemoh je tada pao u komu i svi su očekivali da se neće izvući.

Ipak, ovaj mladi golman dokazao je da je veliki borac i jučer se probudio iz kome. Međutim, buđenje iz kome nije bilo toliko interesantno nakon što je Nsemoh počeo da priča. Njegova majka shvatila je da on priča na španskom jeziku kojeg prije nije znao.

"Ova povreda promijenila je naše živote, ali sretni smo da je sada budan. Šokirala sam se kad je počeo da priča na španskom jer znam da nije nikada znao taj jezik. Nakon nekoliko sati doktori su nam rekli da tečno priča španski jezik i da nemaju predstavu kako se to desilo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije