Guidetti ponižavao Dance u intervjuu nakon utakmice

Sramotan potez

Guidetti ponižavao Dance u intervjuu nakon utakmice

E. Škorić

Švedski napadač John Guidetti ne bi trebao da bude primjer mladima.

Guidetti je sjajan mladi napadač, pokazao je to i na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Češkoj, ali trebao bi ipak da poradi na svom ponašanju.

Naime, nakon 4:1 pobjede Švedske nad Danskom u polufinalu Eura, Guidetti se obrusio u jednom od intervjua po završetku utakmice.

“Vrijeme je da Danci odu kući i da prestanu da pričaju kako je lako igrati s nama. Izgubili su 4:1, to je sramota. Najbolji smo na Skandinaviji, igramo finale, mi smo Švedska, drugi idu kući”, poručio je Guidetti, dodavši:

“Bili smo baš superiorni. Pobijedili smo 4:1, a ova Danska je najgora ekipa na Euru”.

Guidetti je igrač Manchester Cityja od 2008. godine, ali stalno je na posudbama, a prošlu sezonu proveo je u Celticu, te je u 24 utakmice postigao osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.