Harden dobio ponudu koja se ne odbija
Foto: EPA

Adidas krade Hardena Nikeu

Harden dobio ponudu koja se ne odbija

M. Šljivak

Zvijezda Houston Rocketsa, James Harden, dobio je nevjerovatnu ponudu od njemačkog proizvođača sportske opreme Adidasa.

Ova velika svjetska kompanija, ponudila je zvijezdi Rocketsa ugovor po kojem bi u narednih 13 godina zaradio nevjerovatnih 200 miliona dolara.

Harden je doskora bio jedan od igrača kojeg je sponzorisao američki brend Nike. Međutim, nakon što mu je ugovor istekao, Adidas je odlučio da i Hardena privoli na svoju stranu, te su mu poslali ogromnu ponudu.

Nike još uvijek ima mogućnost da zadrži ovog košarkaša. Ponuda mora biti identična, a do kraja sedmice će iz ove kompanije odlučiti, žele li zadržati zvijezdu tima iz Houstona u svojim redovima.

Adidasovu opremu u NBA ligi nose neke od velikih zvijezda. Tim Duncan, Brook Lopez, Damian Lillard, ali na drugoj strani Nike u svom timu ima LeBrona Jamesa, Kevina Duranta i mnoge druge NBA zvijezde.

Ostaje da se vidi, hoće li Harden odbiti veliku ponudu Adidasa...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.