Heinze o danu kada ga je nokautirao Roy Keane
Foto: EPA

'Rekao sam mu odj**i i više se ničega ne sjećam'

Heinze o danu kada ga je nokautirao Roy Keane

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda je otkrio da je jednom "osjetio bjes" svog nekadašnjeg saigrača i legendarnog kapitena Crvenih đavola Royja Keanea.

Prema riječima nekada sjajnog argentinskog fudbalera, on i Roy Keane su se vraćali u svlačionicu nakon što je ekipa pretrpjela poraz. Upravo u tom momentu mu je Keane rekao da "odj**e", a kada se Heinze pokušao suprotstaviti kapitenu, ubrzo se našao na podu.

"Izgubili smo utakmicu i krenuli u svlačionicu, ja sam bio prvi, a Roy Keane iza mene. Volio sam prvi otići nakon utakmice. Nisam želio komunicirati nakon poraza", izjavio je Henize za jednu argentinsku TV stanicu, te nastavio:

"Nisam razumio jezik, razumio sam samo loše riječi. Čuo sam svoje ime i 'odj**i', to je rekao Keane, najbolji igrač."

"Znao sam da je rekao nešto loše, pa sam mu se suprotstavio, njemu, idolu Manchestera, čovjeku kojeg su svi voljeli. Odgovorio sam mu: 'Odj**i ti'. Ne sjećam se onoga što se zatim dogodilo.

Na pitanje da li ga je Keane nokautirao, Heinze je odgovorio: "Da, da."

Ipak, Roy Keane je Heinzea u svojoj autobiografiji opisao kao dobrog momka, ali i da mu je zamjerio zbog želje da 2007. godine pređe u Liverpool.

Gabriel Heinze je u karijeri nastupao za Newell's, Valladolid, Sporting, PSG, Manchester United, Real Madrid, Marseille i Romu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi