Hotel Bjelašnica Wellness&Spa – inspiracija počinje ovdje

Hotel Bjelašnica Wellness&Spa – inspiracija počinje ovdje

M. Skaka

Planina Bjelašnica je dizajnirano borilište u alpskim skijaškim disciplinama, na kojem su se održale XIV Zimske Olimpijske Igre 1984. godine.

Kada je planina Bjelašnica pod snijegom, istinska pustolovina počinje. Ski centar Bjelašnica postaje mjesto svih zbivanja, a ono što se događa izvan skijaških padina može biti ništa manje od bajke.

Svečano otvoren 01.01.2014. godine Hotel Bjelašnica je donio novu vrstu luksuza u kojoj možete uživati. Mislimo na svaki aspekt vašeg iskustva, od osjećaja koji ste dobili kada ste ušli u hotel, na krevet u kojem se probudite, do mjesta koje istražujete i večeru u kojoj uživate​​.

U svojoj prvoj godini rada, uprkos lošim vremenskim uslovima za planinu u vidu nedostatka snijega, hotel je uspio ponuditi nešto novo. Do tada “uspavana” planina Bjelašnica je dobila novu vrstu usluge i hotel koji može pružiti kvalitetu koju garantuje. Kategoriziran sa 4 zvjezdice hotel je donio naznake da se na Bjelašnici može vratiti duh olimpijskih igara i iskoristiti sav potencijal koji ova planina nudi. 

Hotel Bjelašnica udaljen svega 25 kilometara od Sarajeva pred sebe je stavio zadatak da ponudi svojim gostima mjesto skrojeno za odmor i rekreaciju.  Luksuz u našem wellness & spa centru, gastro ponuda u našem restoranu, piće u našim Lobby lounge cafe-u ili Grizzly pub-u čini vaš odmor ugodnijim. U kratkom periodu svog poslovanja stvorili smo hotel na koji smo ponosni. Na raspolaganju gostima nudimo 63 sobe sa preko 200 ležajeva – 3 studio apartmana, 20 family apartmana, 40 dvokrevetnih soba. Hotel je ugostio veliki broj posjetioca iz Bosne i Hercegovine, kao i regiona – Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Slovenije. Ostvarili smo veliku prepoznatljivost na turističkom tržište, te zahvaljujući promotivnim aktivnostima, postigli procentualnu iskorištenost od 80% smještajnih kapaciteta za kratki period zimske sezone. 

Prihvatljivi cijenom, geografskim položajem, velikim brojem sadržaja postali smo konkuretni na turističkom tržištu. Preovladavaju posjete porodica sa djecom (65%), profesionalnih skijaša (30%), te 5% ostalih gostiju- poslovni ljudi, mladi parovi, zlatna dob. 

Pripreme za novu zimsku sezonu su u punom jeku, te i ove godine očekujemo veliki broj posjetioca u periodu od sredine decembra do sredine marta.Prepoznali smo i veliki interes za organizacijom congress-a i događaja, te smo svojim gostima omogućili i prikladne kongresne pakete. Hotel Bjelašnica je organizator velikog broja seminara, radionica i edukacija za brojne vodeće  firme iz regiona u periodu od marta do juna, te oktobra i novembra. U velikoj želji da ponudimo nešto novo, u vidu tailor made ponude, gostima smo obezbjedili veliki broj dodatnih sadržaja koje mogu koristiti za vrijeme trajanja kongresa. 

Neizostavne su safari vožnje jeep-ovima u okolna sela, posjete vrhu Bjelašnice, hiking ture, opuštanje u prirodi uz piknik, društvene igre, sportsko rekreacijski centar, relax Wellness paketi, muzički eventi na otvorenom uz logorsku vatru, karaoke, te razne animacije. 

Trenutno smo u ljetnoj sezoni koju smo objeručke prihvatili, gdje nam je popunjenost oko 60% sa gostima iz Bosne I Hercegovine, Hrvatske, Turske i zemalja istočnog svijeta. Ljetna ponuda Hotela Bjelašnica su izleti – Umoljani, Lukomir, Sarajevo, Olimpijska tura, Rafting na Neretvi, biciklizam, pješačenje, panoramska vožnja žičarom, pikink na otvorenom, te muzički event-i", naveli su iz hotela Bjelašnica.

U posljednje vrijeme na Bjelašnici pripreme obavljaju i brojne sportke ekipe.

"Prikupili smo brojno iskustvo u organizaciji grupnih posjeta, pa smo tako ugostili i brojne sportske ekipe koje su svoje obavezne visinske pripreme organizovali u Hotelu Bjelašnica. Ono što nas raduje je to da se ekipe koje su bile u našem hotelu za par mjeseci ponovo vraćaju. To znači da su na Bjelašnici i u hotelu imali sve ono što je potrebno sportisti da bi se spremio za napornu sezonu.  Dječiji sportki kampovi, škole u prirodi, samo su dio iskustva koje smo stekli u dvije godine poslovanja", istakao je menadžer hotela Dino Felić

"Od trenutka kada ste stigli, vaši Bjelašnički snovi su naš prioritet broj jedan. Mi smo ponosni na našu kuću i želimo da se našim gostima svidi sve ono što smo za njih pripremili. Otkrijte Bjelašnicu. “Inspiracija počinje ovdje”, zaključili su iz hotela Bjelašnica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti