Hrvatska manekenka podigla prašinu u Italiji zbog Allegrija

Inače živi u Italiji

Hrvatska manekenka podigla prašinu u Italiji zbog Allegrija

O. Lekić

  Hrvatska manekenka Nina Morić izazvala je pravi skandal u Italiji. 

Nina već neko vrijeme živi i radi u Italiji, a da je veliki zaljubljenik u fudbal govori i to što je za vrijeme utakmice između Fiorentine i Juventusa branila interese svojih zemljaka koji igraju za torinski klub. 

U tome ništa ne bi bilo neobično da zanosna Nina nije Juventusovog trenera Massimiliana Allegrija prozvala "komunistom iz Livorna", čime je na društvenim mrežama naišla na brojne osude od strane navijača. 

"Bez Pjace i Mandžukića Juventus bi bio treći. Ubaci ih u igru, ti komunistu iz Livorna", napisala je Nina.

Jasno je da je Nina mislila na Allegrija. Trener Juventusa je rođen u Livornu koji je poznat kao kolijevka italijanskog komunizma, obzirom da je u njemu 1921. godine osnovana Komunistička partija Italije. 

Zbog salve negativnih komentara Nina nije ostala samo na jednoj objavi. 

"Može li mi neko ljubazno, bez uvreda, objasniti koliko se ljudi našlo uvrijeđeno mojim riječima "komunistu iz Livorna", koje su bile upućene Allegriju? Nije li Juveov trener iz Livorna? Je li tačno da je Livorno italijanski grad s najvećom koncentracijom komunista? A nisam ni napisala da Livorno smrdi po ribi ili da Pisa ima prelijep krajolik i toranj koji privlači milijune turista, dok su u Livornu samo sardine i ribari koji ih love", napisala je Morić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi