Humanost na djelu: Džeko kupio lijek Ernesi Kunalić

Boluje od karcinoma dojke

Humanost na djelu: Džeko kupio lijek Ernesi Kunalić

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko uključio se u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Ernesu Kunalić koja boluje od invazivnog duktalnog karcinoma dojke.

Edin Džeko je na ovaj način nastavio sa svojim humanitarnim aktivnostima, a ovaj put odlučio je kupiti prijeko potrebni lijek za Ernesu. Ona je ovog mjeseca završila šesti ciklus Carboplatina, a sada joj je potreban lijek Olaparib koji će joj pomoći u liječenju.

Ovaj lijek se ne nalazi na listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja u FBiH, a Ernesa nije u mogućnosti da isti kupi vlastitim sredstvima. Lijek košta 5.100 eura i treba se koristiti najmanje godinu dana kako bi se pokazala njegova učinkovitost. Džeko je odlučio izdvojiti sredstva i kupiti jednomjesečne zalihe u Zagrebu, te poslati porodici Kunalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi