I Dejo Savićević vrijeđao učesnike Parade ponosa u Budvi

I Dejo Savićević vrijeđao učesnike Parade ponosa u Budvi

E. Škorić

Proslavljeni Crnogorac i predsjednik Nogometnog saveza te zemlje Dejan Savićević vrijeđao je učesnike gay parade u Budvi.

U Budvi je danas održana prva crnogorska Parada ponosa. No, nije prošlo kako su organizatori očekivali. Bilo je više anti-gay prosvjednika nego sudionika Parade. Budvom je odjekivalo "Ubij pedera", "Zakolji pedera" i "Bolesnici"...

Među onima koji su bili protiv Parade bio je i Savićević. Kako javlja novinar Telegrafa, Savićević je dobacivao učesnicima Parade ponosa. Sjedio je u obližnjem kafiću s prijateljima te dobacivao i vrijeđao učesnike Pridea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.