I dugogodišnju djevojku ostavio je zbog Football Managera

Najzaluđeniji igrač poznate simulacije

I dugogodišnju djevojku ostavio je zbog Football Managera

E. Škorić

Dvadesetšestogodišnji studet književnosti u Engleskoj Seb Keenan ušao je u Ginisovu knjigu rekorda.

Poznato je da u Ginsovu knjigu ulaze najčudniji rekordi, a jedan od takvih ostvario je mladić iz Engleske. Na Football Manageru je s jednom ekipom igrao sedam godina.

On je svoju trenersku avanturu započeo još na FM 2010, a i danas, sedam godina kasnije, vodi isti klub.

"Nagrada je lijep osjećaj. Moji prijatelji mi kažu da je to najveće postignuće. U kompaniji u kojoj radim kažu da sam 'legenda'. Čak i na Oxfordu, gdje sam studirao, imaju samo riječi hvale za moj poduhvat", kazao je Keenan.

Igrao je čak 170 sezona s Oxford Unitedom i osvojio je mnoge trofeje, te je šest puta uzastopno osvojio Ligu prvaka. Doživio je u tom periodu nevjerovatne stvari.

Najmanje je vremena provodio uz Football Manager kada je imao djevojku, ali naravno - više nije s njom. 

"Nekada sam igrao i sedam sati na dan, sada je ipak to malo manje, koji sat nakon posla ili ako vikend ostanem kod kuće. Noću bih razmišljao samo o tome koga dovesti, koju taktiku koristiti i slično".

Toliko je opsjednut igricom da je gledao utakmice uživo, dakle u full modeu, bez da je čitao samo komentare i oni koji obožavaju ovu simulaciju najbolje znaju da je ipak puno brže ako se utakmica prati u 3D ili 2D modu, s komentarima, nego da se odgleda čitav meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi