Iako je u penziji, mora na doping testove

I to se dešava

Iako je u penziji, mora na doping testove

Zbog sve učestalijih doping afera, Svjetska antidoping agencija (WADA) pojačala je kontrolu sportista širom svijeta. Među njima su se našli i predstavnici "bijelog sporta", a najnoviji slučaj vezan je za Italijanku Flaviju Pennettu.

Naime, osvajačica prošlogodišnjeg US Opena prije šest mjeseci okončala je svoju karijeru, ali se ipak našla na radaru Svjetske antidoping agencije, koja je od Italijanke tražila da se testira.

Kao razlog navedena je činjenica da se Pennetta i dalje nalazi na 12. mjestu WTA liste.

Odgovor Italijnake nije se dugo čekao.

"Ne igram već šest mjeseci", napisala je Pennetta na društvenoj mreži Twitter, te je priložila sliku sa ljekarskim izvještajima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi