Ibišević: Rođenje kćerke je najljepši trenutak 2016. godine

Žali zbog neodlaska na EP

Ibišević: Rođenje kćerke je najljepši trenutak 2016. godine

Golgeter berlinske Herthe i bh. reprezentacije odlučio je iskoristiti kratku zimsku pauzu kako bi sa svojom porodicom uživao u BiH. U godini na izmaku, Vedad Ibišević je po drugi put postao otac i upravo rođenje kćerke je najsretniji trenutak koji je doživio u 2016. godini. 

Ibišević je imao veoma uspješnu godinu i na sportskom planu. Postao je kapiten Herthe, produžio je ugovor s ovim klubom te postigao 100. gol u Bundes ligi te tako postao šesti stranac kome je to uspjelo u historiji. S obzirom da mu do četvrtog mjesta na ovoj listi nedostaje tek sedam golova, nadati se da će Vedo do kraja sezone ispuniti i taj cilj.

Kako sam kaže, jedina mrlja na sportskom planu u godini iza nas je što je Evropsko prvenstvo gledao na TV ekranima, a nije s našom reprezentacijom bio sudionik ovog velikog takmičenja. To mu je motiv više da se u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine  domognemo drugog mjesta u grupi i da se preko baraža plasiramo na Mundijal. Nastup u Rusiji bio bi najljepši završetak njegove reprezentativne karijere.

Pogledajte cijeli razgovor sa Vedadom Ibiševićem u video prilogu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti