Igrači Manchester Uniteda dobili nove Chevrolete

Dio sponzorskog ugovora vrijednog 357 miliona funti

Igrači Manchester Uniteda dobili nove Chevrolete

A. Haznadarević

Manchester United je još prošle godine potpisao veliki sponzorski ugovor s automobilskim gigantom Chevroletom, čiji će logo stajati na dresovima Crvenih đavola od iduće sezone.

Ugovor ukupne vrijednosti od čak 357 miliona funti sadrži i dogovor o partnerstvu prema kojem će Chevrolet sedam godina uposlenike kluba opskrbljivati svojim novim automobilima.

 

Ovoga puta za nove modele Chevrolet Camara su se odlučili Patrice Evra, Jonny Evans, Antonio Valencia i Tom Cleverley, dok je sportski Corvette bio izbor napadača Javiera Hernandeza.

 

Najveće zvijezde Crvenih đavola, napadači Robin van Persie i Wayne Rooney su se odlučili za dva potpuno drugačija modela, Holanđanin je izabrao SUV-a Captivu, dok se Rooney kao i većina kolega odlučio za Camara.  

 

Još ranije su iz Chevroleta poslali prve isporuke vozila Manchester Unitedu, a zanimljivo je da igrači mlađi od 23 godine nisu imali pravo da izaberu sportske automobile, kakav je model Crovette, budući da je to isključivo bila odluka menadžera Alexa Fergusona.

 

Sam Ferguson je napravio zanimljiv izbor, odabrao je model Volt, koji je pokretan na električnu energiju, dok se klupska legenda Sir Bob Charlton odlučila za model sa sedam sjedišta Captivu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.